5-bussen

Spänningsroman som utspelar sig på och kring Stora alvaret.

 

Passa på!

Slut på förlaget!

Få boken signerad och skickad direkt från förattaren.

Skicka ett mejl!

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma vaknar oroligt. Hon är varm och svettig. Tommy har lämnat sovsäcken och finns inte i tältet. Någon skriker utanför. Helt förtvivlat, overkligt. Emma inser sakta men obevekligt att det är Tommy som skriker. Att han skriker av smärta, men även på hjälp, efter henne.

Hon störtar ut ur tältet. Barfota ut på gräset. Det är blött men varmt, riktigt varmt. Som golvvärme, tänker hon förbryllat, medan hon försöker fatta var skriken kommer ifrån.

Nu låter det mest som ett utdraget gnyende, som en gnällande hund.

Copyright © All Rights Reserved.

5-bussen - min roman

”Öland , solens och vindarnas ö”, eller ”Öland, i grunden annorlunda”. Tycka vad man vill om turistnäringens olika slogans, men så är det. Kalkstensgrunden, de många soltimmarna och vindarna som får härja fritt över det öppna landskapet reglerar förutsättningarna. Tålmodiga brukare och deras otaliga husdjur har under generationer satt sin prägel på det landskap som idag är det mest varierade och idylliska vi kan hitta. Speciellt om vi ger oss tid att leta! Det på ytan karga och öppna visar sig för den som tar sig tid innehålla så mycket mer. Här finns oaser, guldkorn, smultronställen eller vad man söker i dignande överflöd. För den som letar lite extra bjuds även spänning i en hisnande omfattning, vare sig det gäller naturens rariteter, historiens gömmor, dolsk mystik, eller kanske även helt oförklarliga ting …

Följ med över Ölandsbron till Stora alvarets mest undanskymda delar, till Vickleby, Kvinneby, Ekelunda, Kalkstad, Stora Rör, Äleklinta och fler av de platser som binder samman en historia av något som inte riktigt finns. Eller …

 

Ur några recensioner:

Anders Marell. Ölandsbladet: Staffan Rodebrand utnyttjar sin för många kanske överraskande förmåga att i positiv mening fabulera fram en handling som alltmer övergår i en actionroman med internationella förvecklingar, hela tiden med Öland som centrum, även om avstickare sker till andra delar av världen.

Spektakulärt: Staffan Rodebrands 5-bussen bjuder på en mix av Arkadij och Boris Strugatskijs Stalker, fågelskådare, öländsk miljö och tuffa svenska poliser. Allt som har med zonen, eller landningsbanan som den också kallas, att göra är fascinerande att läsa om och bokens stora behållning.

Anders Blixt. The Dream Forge: Intrigen är habil och jag ger pluspoäng för slutet, där författaren överraskade mig två gånger (en liten, en stor) — sådant händer inte ofta nuförtiden eftersom jag har läst så många thrillers att jag känner igen de flesta grepp.

Tora Greve/tiratigerforlag.se: Detta var en slukarbok. Jag förmådde inte lägga den från mig förrän hela var läst klockan cirka tre på natten. Det är spännande hela tiden.

 

Boksläpp på "Bokmässa på Öland", i Borgholm 25:e september 2014.

 

Boken är slutsåld hos utgivaren Fantasi Förlaget.

 

Finns fortfarande att köpa i nätbokhandeln (Adlibris, Bokus).

 

På Öland kanske något exemplar kan finnas kvar i Stenåsa: Naturbokhandeln

 

 

 

ÖLANDSBRON SPRÄNGD FASTLANDET ISOLERAT Läs mer i 5-bussen !!

Staffan Rodebrand,

Öland

 

sr-oland.se