Borta

Spänningsroman som utspelar sig på och kring Stora alvaret.

 

Passa på!

Slut på förlaget!

Få boken signerad och skickad direkt från förattaren.

Skicka ett mejl!

 

Det finns scener och miljöer man aldrig glömmer. Sittande i tredje klass på tåget in mot New Dehli i Indien, genom slummens lerhyddor. Eller kåkstäder byggda av sopor i Mauretanien. Likbränning vid flodstranden i Nepal eller eskort av beväpnade vakter i Egypten och Israel.

Men även gryningen i Masai Mara på den afrikanska savannen, hundratals röda ibisar som tar nattkvist i mangroven på Trinidad, eller för den skull det säregna ljudet av hundratals enarmade banditer i Las Vegas.

 

Copyright © All Rights Reserved.

RESOR - av många olika skäl

Med dottern Lisa, 1993 i Kenya.

 

Med start på 60-talet har det blivir resor till många av jordens kontinenter. Av olika skäl och olika längd. Med familjen och med fågelskådare både privat och som guide. Sammanlagt över 40 länder har det blivit och flest resor har gått till Azorerna (mer än ett kalenderår har det blivit där) eller Nordamerika (nära ett kalenderår där). På jakt efter fåglar har det blivit en del resor till udda platser som Cape Verde, Mauretanien, Kuwait och Georgien.

Länder - miljöer Länder - natur

Ingenting slår Öland, men ändå! Det finns så otroligt mycket intressant i naturen. Växlande biotoper altifrån öknar, fjäll, estuarier, mangrove, vulkanöar, savann till djungel.

Djur och fåglar i en oändlig mångfald och variation. Den afrikanska savannen är speciell med alla vilda djur, medan regnskogen mer döljer sitt innehåll, men i stället är så fantastiskt ljudlig.

Eller varför inte det gnistrande kylslagna arktis eller en Rhododendronskog i Nepal.

Staffan Rodebrand,

Öland

 

sr-oland.se